Správná péče a údržba DPF

14 února 2017, 15:18

Renault Trucks představuje informační kampaň zaměřenou na správnou péči a údržbu filtru pevných částic (DPF), které jsou nezbytné pro zachování optimálního výkonu vozidla a díky kterým má zákazník pod kontrolou spotřebu paliva a hladinu emisí svého vozidla.

Filtr pevných částic je vysoce citlivá součást pohonné soustavy, jehož správná údržba je nezbytná pro zachování optimálního výkonu a zamezení případného poškození. V závislosti na podmínkách, ve kterých je vozidlo provozováno se mění doporučené intervaly jeho čištění. Vozidlo pro lokální distribuci nebo stavebnictví, pro které je charakteristické časté zastavení mezi nakládkou a vykládkou a nižší průměrná rychlost, bude vyžadovat častější čištění filtru než vozidlo pro dálkou přepravu, pro které je typické několik zastávek a vyšší průměrná rychlost v rámci provozního cyklu.

správná péče a údržba DPF

Pro zachování optimálního výkonu filtru je nutné používat výhradně kvalitní palivo, olej a močovinu, nepřidávat žádná aditiva do pohonných hmot a neprovádět žádné úpravy v systému následného zpracování výfukových plynů. V opačném případě může docházet k nadměrné tvorbě sazí, ucpání filtru a dalším problémům vedoucích k jeho poškození, což může zapříčinit vyšší spotřebu a nákladnou opravu vozidla.

Renault Trucks nabízí tři různá řešení podle stavu znečištění filtru: lokální čištění filtru prostřednictvím autorizovaného servisu Renault Trucks, kdy se zákazníkovi vrací „jeho“ vyčištěný filtr. Dále je to standardní výměna filtru za filtr, jehož čištění proběhlo v továrně Renault Trucks. Třetí variantou je pak nahrazení filtru zcela novým kusem v případě, kdy je zanesení  a poškození původního filtru takové, že je nahrazení jediným způsobem jak zaručit dostatečnou účinnost filtru.

Související články

Soutěž RTEC 2017 odstartovala
Soutěž RTEC 2017 odstartovala

Letošní ročník soutěže poprodejních týmů Renault Trucks RTEC právě odstartoval. 5.242 účastníků ze 49 zemí se utká do konce dubna v sérii teoretických testů. Nejlepší týmy pak čeká v květnu 2017 velké mezinárodní finále v Lyonu. Cílem této soutěže je rozvíjet dovednosti a know-how distribuční sítě Renault Trucks v oblasti poprodejních služeb.

Bezpečná jízda v zimě
Bezpečná jízda v zimě

Vozidla modelové řady Renault Trucks D disponují speciálním vybavením, které je přizpůsobeno pro jejich provoz v nejnáročnějších klimatických podmínkách. Automatické řetězy nebo vyhřívané čelní sklo pomáhají řidičům bezpečně zdolávat podmínky zimního provozu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!