Pneumatika Nokian Hakkapeliitta Truck F2 pro řídicí nápravy

14 února 2017, 10:19

Nokian Heavy Tyres uvádí na trh novou pneumatiku Nokian Hakkapeliitta Truck F2 pro řídicí nápravy nákladních vozidel a autobusů.

Nová pneumatika Nokian Hakkapeliitta Truck F2 s propracovaným designem má agresivní dezén pro maximální přilnavost. Intenzivní vývoj tak posunul stávající řadu pneumatik Nokian Hakkapeliitta Truck F ještě dál. Nový model F2 je nástupcem modelu F a zajišťuje ještě větší přilnavost a přesnost reakcí v situacích, v nichž je sebemenší výkon navíc rozhodující. Pneumatika je vhodná jak pro dálkovou, tak pro regionální přepravu.

Nokian Hakkapeliitta Truck F2

Pneumatika Hakkapeliitta Truck F2 využívá četných inovací. Nový systém lamel Spiral Sipe System zaručuje pneumatice vynikající přilnavost, i když je opotřebovaná. Dezénové drážky jsou široké a mají klikatý tvar, což zefektivňuje samočisticí schopnosti dezénu a zvyšuje přilnavost díky většímu počtu záběrových hran v kontaktu se zasněženou vozovkou. Nově propracovaný design drážek se širšími a inteligentnějšími odvaděči kamenů chrání kostru pneumatiky. Nová F2 má jedinečný design ramen, který zvyšuje ovladatelnost a mobilitu při jízdě v hlubokém sněhu. Hakkapeliitta Truck F2 může být i v hrotované verzi, má proto předpřipravené uspořádání pro hroty.

Model F2 je také vybaven jedinečným designem bočnic a díky chytrému lamelování dezénových bloků se snížila míra nerovnoměrného opotřebení. Má zároveň nízký valivý odpor i malou hlučnost.

Produktová řada Nokian Hakkapeliitta Truck F2 zahrnuje rozměry 385/65R22,5; 315/80R22,5; 315/70R22,5 a 295/80R22,5. Řada bude k dispozici pro zimní sezónu od podzimu 2017.

„Nová F2 je úžasně přesná na krajnici v blízkosti příkopu, kde je nahromaděný sníh,“ popisuje Petri Pasanen z finského města Ivalo, řidič kamionu převážejícího dřevo. „Pneumatika je vynikající v hlubokém sněhu a skvěle zabírá na zasněženém povrchu, což je důležité na špatných silnicích.“ Ale ne všechny vlastnosti jsou určené pro úzké lesní cesty. „Má taky skvělou přilnavost při rychlé jízdě po dálnici,“ říká s úsměvem Petri Pasanen.

Indikátor jízdní bezpečnosti (DSI) pro větší bezpečnost v zimních podmínkách

Stejně jako u předchozího modelu má pneumosatika Indikátor jízdní bezpečnosti (DSI), který je patentem společnosti Nokian Tyres. Čísla ve středové části pneumatiky ukazují, jaká je zbývající hloubka hlavních dezénových drážek. Symbol sněhové vločky neboli Zimní indikátor bezpečnosti (WSI) zůstává viditelný až do hloubky drážky 8 milimetrů. V okamžiku, kdy sněhová vločka zmizí, doporučujeme z bezpečnostních důvodů koupit nové zimní pneumatiky.

Hlavní inovace:

Systém lamel Spiral Sipe System
Hakkapeliitta Truck F2 využívá nového systému lamel na dezénových blocích. Spiral Sipe System zaručuje větší přilnavost i v okamžiku, kdy je pneumatika opotřebovaná.

Nové klikaté drážky
Samočisticí schopnosti pneumatiky jsou v náročných podmínkách klíčové. Otevřený dezén spolu se širokými drážkami zefektivňují čištění dezénu. Široké drážky zároveň zaručují větší množství záběrových hran v kontaktu s povrchem.

Nový design drážek a odvaděče kamínků
Aby byla pneumatika Hakkapeliitta Truck F2 efektivně chráněna před průnikem kamenů do dna drážek, využívá nového a vylepšeného systému odvaděčů. Odvaděče jsou nyní širší a chrání efektivněji dno drážek.

Nový tvar ramen
Tvar ramen je velice důležitý, obzvláště pak u zimní pneumatiky, která je určena pro jízdu ve sněhových podmínkách. Pneumatika F2 přináší nový design ramen, který umožňuje snazší pohyb na sněhu a zároveň podává řidiči okamžitou zpětnou vazbu o silničních podmínkách.

Jedinečný design bočnic
Vývoj pneumatiky Nokian Hakkapeliitta Truck F2 má plně finský původ. F2 přichází s jedinečným designem bočnic, který krásně reprezentuje 100leté výročí finské nezávislosti v roce 2017.

Související články

Nová robustní zimní pneumatika Nokian Hakkapeliitta 44
Nová robustní zimní pneumatika Nokian Hakkapeliitta 44

Extrémní severské podmínky vyžadují speciální připravenost. Společnost Nokian Tyres, nejseverněji umístěný výrobce pneumatik na světě, a islandská společnost Arctic Trucks, která se specializuje na přestavbu 4×4 vozidel, proto přicházejí na trh s novou pneumatikou Nokian Hakkapeliitta 44 pro nejtvrdší zimní podmínky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!