Scania pořádá pro žáky dny otevřených dveří

13 února 2017, 9:24

Scania Czech Republic představuje své servisy zájemcům o vzdělávací a stipendijní program Mladí profesionálové Scania.

První den otevřených dveří se konal v Chrášťanech u Prahy v poslední lednovou sobotu, další budou následovat. Žáci devátého ročníku základních škol si tak před únorovým podáním přihlášky na střední školu mohou zblízka prohlédnout možné místo středoškolské praxe a zjistit více o benefitech, které společnost v rámci studia nabízí.

Jsem rád, že Scania přistoupila k tomuto principu výchovy mladých zájemců v oboru automechanik. Mám s tímto způsobem vlastní zkušenost, učil jsem se pro ČSAD Roudnice nad Labem a praxi jsem měl také přímo na servisu,“ uvedl během Dne otevřených dveří Zdeněk Vorlíček, vedoucí servisu Scania v Chrášťanech. „Tento způsob výuky, praxe a výchovy je jedinečný. Už během učení studenti poznají prostředí, podmínky, potřeby a povinnosti mechanika u naší společnosti. Po vyučení se mohou plynule zapojit do práce servisu bez potřeb velkého zaučování.“ Úspěšné propojení teorie s praxí je pro uplatnitelnost absolventů klíčové. „Protože jsem měl syna nedávno v letech, kdy se rozhodoval co s budoucností, zajímal jsem se o učiliště a školy v oboru. Zjistil jsem ale, že na hodně učilištích se stále učí to, co jsem se učil kdysi já, včetně pomůcek 30 let starých…

Mladí návštěvníci servisu potvrzovali zájem o nejnovější techniku, stroje a jejich opravování. Vyzkoušeli si sklápění kabiny kamionu, povolování a utahování kolových matic při demontáži kol a zažili také ukázkovou jízdu s kamionem oceňované nové generace Scania. Dozvěděli se více o tříletém studiu oboru „Mechanik opravář motorových vozidel“ (kód oboru: 23-68-H/01) na uznávané Integrované střední škole automobilní Brno. Studium ukončené výučným listem bude sestávat z kombinace teorie v Brně a praxe ve 12 servisech Scania co nejblíž k bydlišti konkrétního studenta. První ročník nového vzdělávacího programu se otevírá v školském roku 2017/2018. Rodiče žáků se ptali také na možnost zaměstnání, konkrétní benefity a podporu v rámci stipendijního programu.

Myslím si, že benefity, které Scania nabízí, jsou luxusní. Pokud by se můj syn znovu rozhodoval o své budoucnosti, určitě bych mu tento výběr doporučil,“ upozornil vedoucí servisu Scania Zdeněk Vorlíček. Součástí středoškolského studia se společností Scania je například plná úhrada řidičského průkazu skupin B a C. Studenti kromě ubytování a stravy v Brně získají zdarma také příspěvek na dopravu (v závislosti od bydliště až 1.200Kč měsíčně) a finanční podporu ve formě měsíčního stipendia (až 3.000Kč) a v závislosti na úspěšnosti praktického studia roční bonus (až 16.000Kč). Společnost dále nabízí možnost stáže v závodě ve Švédsku, studium anglického jazyka, placené brigády o prázdninách a poskytování pracovních oděvů. Při uzavření pracovního poměru v rámci široké sítě servisů získá úspěšný absolvent studia nástupní bonus 8.100Kč.

Den otevřených dveří servisu Scania Chrášťany nebyl ojedinělou akcí a další dny otevřených dveří připravujeme i v dalších regionech celé České republiky. Aktuální harmonogram je k dispozici na stránkách www.scania.cz v části Mladí profesionálové Scania v sekci Důležité informace.

Tisková zpráva Scania

Související články

Mladí profesionálové Scania
Mladí profesionálové Scania

Scania Czech Republic rozšiřuje dlouhodobou úspěšnou spolupráci s uznávanou Integrovanou střední školou automobilní  Brno. Po několika letech partnersky zajišťované studentské praxe vzniká v školním roce 2017/2018 samostatný vzdělávací program Mechanik nákladních vozidel a autobusů Scania.

Nová generace Scanie představena v ČR
Nová generace Scanie představena v ČR

Novou generaci nákladních vozidel Scania jsme představili v rámci našich dealerství zákazníkům po celém Česku. Deset let vývoje, špičkové technologie, maximální efektivita provozu, vynikající jízdní vlastnosti, skvělý komfort. To vše jsou vlastnosti, které spojuje nová generace nákladních vozidel Scania pro dálkovou přepravu a které si zákazníci mohli vyzkoušet a ověřit v praxi na českých silnicích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!