Růst firmy Dachser v asijsko-pacifickém regionu

31 ledna 2017, 11:45

DACHSER posiluje svoje pozice v asijsko-pacifickém regionu. Divize Air & Sea Logistics založila novou pobočku ve Vietnamu a nastěhovala se do nových kanceláří v Hongkongu a Bombaji.

Aby mohl DACHSER ve Vietnamu poskytovat logistické služby rychle rostoucím průmyslovým odvětvím a podporovat jejich exportní aktivity, otevřel ke své pobočce v Ho Či Minově Městě novou pobočku také v Hanoji. „Mnoho výrobců zejména z textilního a obuvnického průmyslu ale také výrobci elektroniky vybudovali na severu Vietnamu své výrobní závody. Pobočka v Hanoji nás tedy přibližuje k našim zákazníkům,“ vysvětluje Michael Deisemann, Managing Director Air & Sea Logistics Vietnam. Pobočka bude zabezpečovat letecké a námořní přepravy (FCL a LCL) do Evropy, USA ale i v rámci Asie, kromě toho bude také nabízet skladování a v případě potřeby i služby s přidanou hodnotou.

DACHSER se stěhuje do nových kanceláří také v Tsuen Wan v oblasti New Territories v Hongkongu. Tam budou od nynějška letecké a námořní přepravy a logistický management pod jednou střechou. „Tímto krokem reagujeme na zvyšující se význam Hongkongu jako důležitého logistického uzlu v Asii a jako atraktivní lokality co se infrastruktury a kvalifikovaných pracovních sil týče,“ vysvětluje Nils Holder, Managing Director Air & Sea Logistics Hongkong. Pro letecké přepravy bude nadále sloužit DACHSER překládkový sklad v Tsuen Wan a pro kontraktní logistiku pobočka v Tsing Yi.

V Indii se DACHSER nastěhoval do nové regionální kanceláře ve vzkvétající obchodní čtvrti v Bombaji. Tím se posunul blíže ke svým zákazníkům světových značek a umožňuje zaměstnancům z různých oddělení ještě efektivnější komunikaci. Nová open space kancelář je situovaná do Sakinaka, přední obchodní čtvrti ve městě s dobrým napojením na linky veřejné hromadné dopravy. Také v indické Bombaji se díky novému působišti dostali doslova pod jednu střechu kolegové z leteckých a námořních přeprav, z oddělení celního odbavení a logistického provozu. Celkem bude v této nové kanceláři poblíž mezinárodního letiště pracovat 100 zaměstnanců.

Související články

Šumivá logistika z regionu CHAMPAGNE
Šumivá logistika z regionu CHAMPAGNE

Mezinárodní logistický provider DACHSER zabezpečuje ve svém skladu na severu Francie logistiku pro šampaňské. Každý rok zde odbaví zásilky s téměř 13 miliony lahví šumivého vína a dalšími destiláty z regionu Champagne.

DACHSER investuje do talentovaných logistiků
DACHSER investuje do talentovaných logistiků

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic věnuje rozvoji svých zaměstnanců velkou pozornost již řadu let a investuje do jejich vzdělávání. Letos spustil i nový program pro absolventy středních škol. Těm nabízí absolventskou stáž, která je připraví na odbornou práci na různých logistických pozicích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!