MAJOR HS se na veletrhu LAMMA ve Velké Británii představil ve světové premiéře

18 ledna 2017, 16:32

Značka ZETOR se i v letošním roce účastní největší mezinárodní výstavy v Británii LAMMA ‘17, ta se koná v britském Peterboroughu. V době konání 18. – 19. 1. 2017 bude ZETOR na svém stánku R23 prezentovat nejen aktuální produktové portfolio, ale také řadu novinek, jakými jsou nový traktor MAJOR HS nebo modernizované traktory modelových řad FORTERRA a PROXIMA.

„Veletrhu LAMMA se účastníme pravidelně. Je to skvělá příležitost, jak prezentovat naše novinky a produkty směrem k potencionálním zákazníkům a zájemcům o naši značku. Každoročně se snažíme návštěvníky překvapit něčím novým, v letošním roce proto ve světové premiéře představujeme nový ZETOR MAJOR HS. Jedná se o stroj, který splňuje požadavky náročnějších zákazníků, kteří kladou důraz na univerzálnost, komfort a nízké provozní náklady,“ říká Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

20170118_LAMMA 1

Nový stroj MAJOR HS rozšiřuje stávající modelovou řadu MAJOR, která byla na trh uvedena v roce 2013 a díky univerzálnosti, odolnosti a spolehlivosti se řadí se k nejpopulárnější řadě z produktového portfolia značky ZETOR. Označení nového traktoru MAJOR HS doplní modelovou řadu MAJOR a stávající model bude nově označován jako MAJOR CL.

Nový traktor disponuje prověřeným čtyřválcovým motorem o objemu 2,9 litrů a výkonu 76 koní. Stroj se dále vyznačuje převodovkou s 24 rychlostmi vpřed a 12 rychlostmi vzad. Čtyři stupně převodovky jsou doplněny třemi skupinami a dvoustupňovým násobičem krouticího momentu (PowerShift). MAJOR HS je navíc vybaven hydraulickým reverzorem (PowerShuttle), který umožňuje změnu směru jízdy i pod zatížením. Traktor dosáhne maximální rychlosti až 40 km/h, což je o 10 km/h vyšší rychlost oproti základnímu modelu CL a minimální rychlost je pak 0,5 km/h. V pracovním rozsahu od 4 do 12km/h nabízí MAJOR HS 6 rychlostních stupňů. K dalšímu vybavení stroje patří i hydraulika s mechanickou regulací, která má nadstandardně vysokou zvedací sílu, a to až 33 kN, 3300 kg. K dispozici je také plynulá regulace spouštění, včetně uzamknutí hydrauliky v transportní poloze.

Inovace lze nalézt i v kabině. MAJOR HS má nový sloupek řízení, který je polohovatelný ve dvou směrech společně s volantem. Práci usnadní také nová přístrojová deska, pohodlnější sedadlo s horizontálním natáčením. Ovládací prvky stroje v kabině jsou umístěny tak, aby vyhovovaly obsluze a byly jednoduše a ihned k dispozici. MAJOR HS je vybaven i sedadlem pro spolujezdce, má více úložných prostor a nová přístrojová deska umožňuje nastavit sledování dílčích parametrů. Osm pracovních světel pak zajišťuje dostatečné osvětlení plochy kolem stroje při práci v šeru a ve tmě.

20170118_LAMMA 2

MAJOR HS má výrazně zmenšený poloměr otáčení na úroveň 3,9 m, čehož bylo dosaženo použitím natáčecích blatníků. Jedná se tak o obratný traktor a lze ho tak použít i v omezeném prostoru.

„Větší palivová nádrž o obsahu 120 l umožňuje, aby stroj pracoval delší čas bez prostojů,“ říká Robert Todt a dodává: „Nový MAJOR HS je všestranným pomocníkem, který najde své uplatnění jak na malých, tak i středních farmách v živočišné i rostlinné výrobě, případně v komunálních službách. V rámci vývoje jsme vyslyšeli přání a připomínky našich klientů.“

Kromě uvedení nového MAJORU HS jsou na LAMMĚ k vidění i nové modernizované stroje z produktových řad ZETOR FORTERRA a PROXIMA. „Na výstavě prezentujeme modernizované traktory s emisním řešením STAGE IV. Poprvé se tak britskému publiku představí modernizovaná FORTERRA 140 HSX nebo PROXIMA 100,“ upřesňuje Tibor Liška, ředitel ZETOR UK Limited. Mezi další traktory, které si lze na LAMMĚ prohlédnout patří např. Major 60, Proxima Power, Proxima Plus nebo šestiválec Crystal 160 a chybět nebudou ani přední nakladače ZETOR SYSTEM.

„Vedle produktové nabídky a informacích o novinkách jsme si pro zákazníky připravili také akční veletržní nabídku na jednotlivé traktory. Stačí na stánku oslovit našeho prodejce pro více informací. Všechny Vás srdečně zveme a těšíme se na setkání. Najdete nás na stanovišti R23, kde letos vystavujeme,“ doplňuje Tibor Liška.

20170118_LAMMA 4

Související články

Nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZETORU
Nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZETORU

Do Vánoc zbývá ještě několik dní, společnost ZETOR TRACTORS a.s. však již nyní nadělila zemědělcům a farmářům předčasný dárek. Představila zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.

ZETOR získal Certifikát výjimečnosti
ZETOR získal Certifikát výjimečnosti

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. poprvé v historii obdržela Certifikát výjimečnosti a zařadila se tak mezi ikony českého průmyslu. Certifikát výjimečnosti byl ZETORU udělen za úspěšné zavedení kombinace tří systémů řízení, a to kvality, životního prostředí a hospodaření s energiemi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!