Renault D WIDE CNG s horizontálním výfukem

15 prosince 2016, 8:46

Renault Trucks dodal v předpremiéře společnosti STAF, zabývající se přepravou potravin a chlazeného zboží, model D WIDE CNG Euro 6 s horizontálním výfukem. Toto vozidlo určené pro distribuční obory využívá k pohonu zemní plyn nebo bioplyn a bude uvedeno do prodeje na počátku roku 2017.

Společnost STAF, jejímž oborem podnikání je přeprava potravin a chlazeného zboží si převzala první vozidlo Renault Trucks D WIDE CNG Euro 6 19T s horizontálním výfukem. Tento model bude uveden do prodeje na počátku roku 2017.

pollutec875x447_1

Renault Trucks D WIDE CNG Euro 6 umožňuje stejně jako jeho dieselový protějšek snadnější montáž nástaveb a zařízení, díky absenci vertikálního výfuku mezi kabinou a nástavbou. Jeho motor Euro 6 NGT9 s 6 válci a zdvihovým objemem 8,9l vyvine výkon 320k a ke svému pohonu může využívat jak zemní plyn tak i bioplyn (biometan).

2

Takto připravený D WIDE CNG bude dokonale splňovat požadavky distribučních oborů spojených s přepravou zboží s řízenou teplotou v městském prostředí. Časté nastupování a vystupování z kabiny je ulehčeno díky snadnému přístupu do kabiny pomocí dvou schůdků; menší poloměr zatáčení zvyšuje ovladatelnost vozidla. Automatická převodovka Allison poskytuje řidiči více pohodlí, který se tak může plně soustředit na dění na silnici. D WIDE CNG je vybaven hydraulickým retardérem, který společně s automatickou převodovkou přispívá k delší životnosti celého brzdového systému a zvláště pak brzdových destiček.

Společnost STAF si převzala podvozek 4×2 19T, který je opatřen chladící nástavbou o objemu 51m3 se 100% elektrickým systémem Frigoblock, který snižuje hluk a škodlivé emise chladícího agregátu.

Renault Trucks D WIDE CNG s horizontálním výfukem bude uveden do prodeje v roce 2017 společně s dalším vybavením jako je tempomat, přední pneumatické pérování a další různé doplňky kabin řady D WIDE.

Renault Trucks D WIDE CNG s horizontálním výfukem se představil také na stánku Renault Trucks v rámci výstavy zařízení, technologií a služeb pro životní prostředí Pollutec v Lyonu od 29. listopadu do 2. prosince 2016.

Související články

Renault Urban Lab 2
Renault Urban Lab 2

Renault Trucks představuje Urban Lab 2: svůj laboratorní prototyp distribučního vozidla vyvinutého společně s šesti dalšími partnery v rámci projektu EDIT (Efficient Distribution Truck). Vozidlo je vybaveno inovativními technologiemi, které jsou zaměřeny na aerodynamiku, hybridní motor nebo komunikaci mezi vozidlem a infrastrukturou s cílem dosáhnout snížení spotřeby paliva o 13%.

Obchodní kampaň 20 let RT v ČR
Obchodní kampaň 20 let RT v ČR

Renault Trucks u příležitosti  svého 20. výročí působení na českém trhu připravil obchodní kampaň limitované edice Renault Trucks T 520 HSC spojenou s pětidenní cestou po francouzské Provence v květnu 2017.

Renault Trucks T „REAL STEEL“
Renault Trucks T „REAL STEEL“

Francouzský dopravce BG Transport si převzal na stánku Renault Trucks v rámci výstavy IAA Hannover 2016 model T High 520 „Real Steel“. Airbrush, demontáž a montáž dílů nebo obložení interiéru kabiny: Sven Punke, Marcel Barth a jejich tým z Truck Tuning Centra na vozidle pracovali po celou dobu konání výstavy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!