Navýšení námořních exportních sazeb do Asie

16 listopadu 2016, 17:34

Firma  DB Schenker upozorňuje své zákazníky na plošné navýšení námořních exportních sazeb do Asie, které bylo rejdařskými společnostmi vyhlášeno bez patřičného předstihu s odvoláním na neudržitelnost zachování kvality poskytovaných služeb.

0Kvalita servisu byla ohrožena náporem exportního knihování. Navýšené sazby jsou platné pro naloděné zásilky již od poloviny listopadu a pohybují se v řádu stovek amerických dolarů za kontejner. Poplatek je obvykle nazýván Peak Season Surcharge (PSS) a patří do okruhu přirážek, které mohou být vyhlášeny bezprostředně před loděním kontejneru a přiúčtovány k námořnému.

Společnost DB Schenker udělala při jednání s rejdaři maximum a podařilo se jí snížit původně vyhlášenou výši poplatků. Ke kompletnímu zrušení však nemohlo dojít z důvodu velkého převisu exportních kontejnerů a nedostatku míst na plánovaných lodích.

Stav u již objednaných zásilek se zákazníky prodiskutují naši zaměstnanci zákaznického servisu a též projdou veškeré možnosti a poskytnou návrhy a cenové nabídky pro další přepravy.

Související články

DB Schenker vyráží kupředu s digitalizací logistických služeb
DB Schenker vyráží kupředu s digitalizací logistických služeb

Specialisté z DB Schenker a odborníci Fraunhoferova institutu pro materiálový tok a logistiku pracují v Enterprise Labu na logistických a digitálních řešeních zítřka.

Unikátní použití největšího letadla světa je nadále inspirující
Unikátní použití největšího letadla světa je nadále inspirující

Přeprava turbogenerátoru z Plzně do Perthu největším nákladním letadlem světa patří k nejzajímavějším událostem v logistice letošního roku. I proto se na DB Schenker obracejí pořadatelé oborových konferencí s žádostí o prezentaci případové studie.

DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna
DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker otevřel v obci Blučina na Brněnsku další ze svých moderních skladových terminálů. Pobočka je svým strategickým umístěním ideální pro zásobování po České republice, případně ostatních zemí střední Evropy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!