Mitas se účastní výstavy EIMA

9 listopadu 2016, 18:50

Mitas, člen skupiny Trelleborg, na výstavě EIMA v italské Bologni od 9. do 13. listopadu předvede nejvyspělejší produkty ze svého portfolia zemědělských plášťů. Zastoupeny budou flotační pláště Agriterra, VF HC 2000 pro výkonné traktory, pláště pro municipální využití i výkonné traktorové pneumatiky. Prezentaci výrobků Mitas návštěvníci naleznou na stánku A1 v hale 14.

Mitas EIMA

Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pláště Mitas, uvedl: „Jedním z taháků naší prezentace na výstavě EIMA bude flotační plášť Agriterra, který je navržen tak, aby vyhověl specifickým potřebám farmářů. Flotační pneumatiky jim zajistí lepší výnosy, a navíc méně zhutňují půdu.“

Plášť Agriterra s ocelovým nárazníkem

Mezi největší výhody plášťů Agriterra patří ekonomický provoz s pozitivním vlivem na nižší spotřebu pohonných hmot. Ocelové nárazníky zabezpečují stabilitu při rychlostech přesahujících 30 km/h a zvyšují odolnost proti průrazu. Pneumatiky Agriterra mají díky otevřené ramenní oblasti dezénu lepší samočisticí vlastnosti. Optimálně navržený dezén pláště Agriterra zajišťuje o 11% větší plochu styku dezénu než prémiový konkurent, a dokonce o 22% větší než konkurent s trakčním typem dezénu. Tyto a další výsledky vyplývají ze zkoušek, které provedl Výzkumný ústav zemědělské techniky.

Kott dodal: “Vyrábíme zemědělské pláště, které jsou navrhovány tak, aby reagovaly na potřeby zemědělců, ale našim cílem je nabízet i další služby, které mohou farmářům zjednodušit práci. Proto jsme vyvinuli aplikaci pro mobilní telefony, která jim usnadní správné nastavení tlaku v zemědělských pláštích.

Aplikace nazvaná „Huštění pneu Mitas“ farmářům pomáhá nastavit správný tlak v zemědělských pneumatikách a může tak výrazně napomoci k zefektivnění jejich práce. Uživatelé jednoduše ze seznamu vyberou rozměr pláště, který používají, nastaví rychlost a nosnost, a ihned na místě díky aplikaci Mitas vědí, jaké je správné huštění. Více informací o aplikaci bude zveřejněno v následujících dnech.

Mitas VF HC 2000 pro výkonné traktory

Pláště Very High Flexion (VF) HC 2000 jsou určeny pro výkonné traktory. Mitas v současné době nabízí celkem čtyři rozměry plášťů VF HC 2000 a plánuje další rozšiřování. Hlavní předností plášťů VF je zachování konstantního tlaku v pneumatice při jakékoliv rychlosti. Zvláštností pneumatik Mitas VF je vysoce pružná bočnice, která zanechává vetší otisk, a působí tak menší tlak na půdu. Na svém stánku číslo A1 v hale 14 Mitas vystaví plášť VF 710/70R42 HC2000.

Všestranná traktorová pneumatika HC 70

Mitas HC 70 představuje nový přístup k řadě plášťů s profilovým číslem 70 a přináší do tohoto segmentu velice výkonnou pneumatiku vyvinutou pro traktory o výkonu do 180 hp. Pláště HC 70 mají zvýšenou nosnost, jsou šetrné k půdě a mohou se pochlubit velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Mitas HC 70 je velice adaptabilní, a proto je vhodná pro širokou škálu použití v různých podmínkách. Na výstavě EIMA bude k vidění plášť Mitas 480/70R34 HC70

Mitas HCM pro komunální použití

Pláště Mitas HCM (High Capacity Municipal) jsou určeny pro techniku používanou například v městských službách. Jsou to univerzální pneumatiky, které naleznou uplatnění na široké škále strojů, ale také při provozu v různorodém terénu. Pneumatiky Mitas HCM mají unikátní kaskádovitý tvar dezénových bloků, které zajišťují lepší trakci za mokra, ale i ve sněhu a v bahně, a zároveň přispívají k vynikajícím samočisticím vlastnostem. Mitas v současné době nabízí pět rozměrů plášťů HCM, a to 400/80R28, 440/80R24, 440/80R28, 480/80R38 a novinku 540/80R38, která bude k vidění na výstavě EIMA.

Související články

Traktor na obřích pneumatikách Mitas plul na vodní hladině
Traktor na obřích pneumatikách Mitas plul na vodní hladině

Obří pláště Mitas nadnášely čtyřtunový traktor Claas Axos 320 na hladině jezera. Bez těchto flotačních pneumatik, které jsou určeny pro výkonné zemědělské stroje, by traktor šel rychle ke dnu. Ale díky pečlivým výpočtům a Archimédově zákonu se traktor vznášel na vodní hladině a pohyboval se pomocí záběru kol.

Ministr zemědělství ČR navštívil závod Mitas v Otrokovicích
Ministr zemědělství ČR navštívil závod Mitas v Otrokovicích

Ministr zemědělství České republiky pan Marian Jurečka navštívil 13. června závod na výrobu radiálních zemědělských pneumatik Mitas v Otrokovicích. Ministr Jurečka, sám také zemědělec, používá na rodinné farmě zemědělské stroje vybavené pneumatikami Mitas, a proto se vydal do závodu v Otrokovicích, aby blíže poznal jejich výrobou. Ministr Jurečka, sám také zemědělec, používá na rodinné farmě […]

Trelleborg úspěšně dokončil akvizici holdingu ČGS
Trelleborg úspěšně dokončil akvizici holdingu ČGS

Trelleborg úspěšně dokončil akvizici ČGS HOLDING a.s., soukromě vlastněné společnosti, která zaujímá vedoucí pozici v oblasti zemědělských, stavebních a speciálních pneumatik a má významné postavení v oblasti průmyslových polymerových řešení. Celková hotovostní hodnota transakce činí 10,9 miliard SEK (Švédská koruna), na „cash a debt-free“ bázi. Společnost ČGS sídlí v České republice a v roce 2015 […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!