Společnost TATRA TRUCKS navštívil ministr vnitra Milan Chovanec

6 října 2016, 11:38

Ministr vnitra České republiky Milan Chovanec navštívil v doprovodu poslankyně ČSSD Dany Váhalové kopřivnickou automobilku TATRA TRUCKS a společnost TATRA DEFENCE VEHICLE. Ministra přivítali členové top managementu obou podniků v čele se spolumajitelem společnosti TATRA TRUCKS.

Jaroslav Strnad s předsedou představenstva Petrem Ruskem a generálním ředitelem Martinem Bednarzem provedli delegaci montážními linkami v obou podnicích a formou statických a dynamických zkoušek představili panu ministru Chovancovi výrobní sortiment TATRA TRUCKS.

tatra_navsteva_mvcr_01

Tatra je v kontextu rezortu vnitra důležitá jako dodavatel speciálních vozidel zejména pro Hasičský záchranný sbor. Do budoucna v souvislosti s vývojem bezpečnostní situace však nelze vyloučit ani zavedení obrněných vozidel na podvozku Tatra u Policie České republiky. Vozy Tatra se ukázaly jako účinný pomocník také při ničivých povodních a odstraňování jejich následků na Moravě v roce 1997 a 2010, stejně jako v Čechách v letech 2002 a 2013.

Na setkání byly panu ministru Chovancovi nejprve formou prezentace představeny automobilka TATRA TRUCKS a výrobce obrněných vozidel TATRA DEFENCE VEHICLE. Následně pan ministr s doprovodem navštívil montážní linky obou společností a seznámil se s výrobními postupy. Poté se návštěva přemístila na polygon, kde došlo ke statickým i dynamickým ukázkám vozidel TATRA.

tatra_navsteva_mvcr_06

Ministr Chovanec si prohlédl zásahové vozidlo TATRA FORCE 6×6 s cisternovou automobilovou stříkačkou, evakuační/logistické vozidlo TATRA FORCE 8×8 určené pro integrované záchranné sbory, obrněné vozidlo TITUS 6×6, speciál pyrotechnické služby Policie České republiky, vozidlo TATRA FORCE 8×8, které se podílí na likvidaci nehody ve Vrběticích, dále pak komerční vozidlo TATRA PHOENIX 8×8 v provedení sklápěč. Na prezentaci nechyběl ani závodní dakarský speciál.

tatra_navsteva_mvcr_03

Zájem pana ministra Chovance o Tatru vnímáme velmi pozitivně. Byla pro nás čest ho po areálu osobně provést a prezentovat mu naši produkci. Vozy Tatra tvoří základ vozového parku jak jednotek profesionálních, tak dobrovolných hasičů a těší nás, že tato spolupráce úspěšně pokračuje. Pokud budou mít bezpečnostní a záchranné složky v rezortu MVČR další potřeby, můžou se spolehnout na naši automobilku jako na strategického národního dodavatele speciálních vozidel,“ komentoval návštěvu ministra vnitra Martin Bednarz, generální ředitel společnosti TATRA TRUCKS.

Tisková zpráva Tatra

Související články

TATRA Buggyra Racing na polygonu TATRA TRUCKS
TATRA Buggyra Racing na polygonu TATRA TRUCKS

Rychlostní okruh, terénní okruh, speciální vozovky a extrémně těžké zkušební úseky byly skvělou kulisou též k pravidelnému testování techniky. Odjezd na největší a nejtěžší soutěž světa, pověstný DAKAR se rychle blíží a tak testovací kilometry ještě rychleji nabíhají nejen vozům, ale samozřejmě též jezdcům.

TATRA TRUCKS zavádí nová označení vozidel a přichází s větší unifikací podvozků
TATRA TRUCKS zavádí nová označení vozidel a přichází s větší unifikací podvozků

Společnost TATRA TRUCKS v současné době přichází s novou modelovou a typovou unifikací své nabídky středně těžkých a těžkých nákladních vozidel. S tím souvisí také změny v označování vozidel. Automobilka TATRA TRUCKS nyní po unifikaci nabízí tři typové řady podvozků a na ně navazující čtyři řady modelů vozidel. Celoplošná unifikace výroby vozidel Tatra souvisí s […]

Nalezení jednoho z prvních soutěžních speciálů TATRA potvrzeno
Nalezení jednoho z prvních soutěžních speciálů TATRA potvrzeno

Společnost TATRA TRUCKS a.s. nezapomíná. Důkazem je skutečnost nalezení jednoho z prvních soutěžních speciálů TATRA postaveného pro první účast vozidel z Kopřivnice v pouštním maratónu Dakar 1986. Velkou starostí nových českých majitelů kopřivnické automobilky TATRA není jen záchrana samotné firmy, ale rovněž podpora a záchrana její historie. Jde o nedílnou součást procesu budování dobrého jména […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!