Scania ukáže na IAA svoji kompletní nabídku

22 září 2016, 15:21

Scania přichází na IAA s novou generací vozidel, kterou odhalila téměř před měsícem během velkolepého představení v Paříži. Kromě čtyř vozidel nové generace, představí Scania i další vozidla, včetně hybridu, vozidel na LNG a edice Crown Edition.

Přijetí, které obdržela a zájem, který vzbudila, překonal naše nejdivočejší očekávání,“ říká Christopher Podgorski, Senior Vice President, Scania Trucks. „Věděli jsme, že zákazníci a zbytek světa měli vysoká očekávání, ale takový zájem a přijetí nové modelové řady bylo naprosto zarážející.“

Scania je uprostřed intenzivní fáze představování nové generace nákladních vozidel. Kromě jiných aktivit, navštívili Södertälje přední evropští novináři, aby si vyzkoušeli první dostupné varianty, zaměřené na dálkovou dopravu.

Nikomu neunikl fakt, že toto zahrnuje zcela novou generaci vozidel a velké úspory paliva,“ říká Podgorski. „Ale přijata byla i myšlenka, že Scania také představuje nový způsob práce s aplikacemi, přes dialog se zákazníky, orientovaný na ziskovost, udržitelnost a na míru vytvořené integrované řešení. Máme mimořádně jasné zaměření na podnikání našich zákazníků, a potenciál vydělat jim peníze pomocí investování do našich řešení. Scania nyní redefinuje pojem ‚prémiový‘ v odvětví nákladních vozidel.

Zajímavosti ve stánku Scania zahrnují čtyři nákladní vozidla nové generace, jakož i příčný řez kabinou. Velmi úspěšnou stávající řadu – pasována na ‚vůbec nejlepší‘, díky nesrovnatelné kvalitě – bude vyráběna paralelně s novou generací a bude ve stánku také přítomna. Hlavním reprezentantem současné generace, bude velmi dobře vybaven dřevařský speciál ve formě Crown Edition.

Ve stánku také budou vozidla a služby, které poslouží jako hmatatelné příklady jasně vysloveného cíle společnosti Scania a návrhů na trvale udržitelný rozvoj dopravy.

Jde například o vozidlo jezdící na zkapalněný zemní plyn (LNG) s dlouhým dojezdem, jakož i unikátní hybridní nákladní vozidlo, které kombinuje Euro 6 a hydrogenovaný rostlinný olej (HVO), a jezdí bez hluku a bez emisí, pouze na elektrickou energii.

Scania má co ukázat i v autobusech, a to i z pohledu udržitelnosti. Ve stánku se předvede Scania Citywide LE, hybridní autobus s kapacitou dostačující na provoz ve městě a příměstské dopravě, vhodný i do meziměstské dopravy. Bude se zde nacházet i plynem poháněný autobus Scania Interlink LD. Je to první autobus na plyn s klasickou podlahou. Je vybaven převodovkou Scania Opticruise, která šetří palivo a je vynikající pro příměstskou a meziměstskou dopravu. Bok po boku s nimi zde bude nový autobus Scania Interlink HD s palivově optimalizovaným hnacím ústrojím, motorem s výkonem 450 k, pouze s SCR.

Šířka naší nabídky a služby, které představujeme na veletrhu ukazují, že máme udržitelná řešení na výzvy, kterým odvětví čelí – dostupné zde a nyní,“ říká Klas Dahlberg, Senior Vice President, Scania Buses and Coaches.

V jedné části stánku bude Scania demonstrovat aspekty svých připojených a fyzických služeb, které vytvářejí ekosystém a významně se podílejí na ziskovosti zákazníků společnosti Scania. Hlavní novinkou je Scania Údržba s flexibilními plány, připojený servis, který zaručuje, že každé nákladní vozidlo dostane přesnou údržbu, na základě toho, jak se využívá.

Je jasné, že Scania nikdy neměla na IAA silnější nabídku. Kombinace zcela nové modelové řady a na míru vytvořených řešení, které vždy zahrnují připojené servisy pro nákladní vozidla i autobusy, spolu s udržitelnými řešeními v existující nejprodávanější modelové řadě, je zárukou rekordního zájmu.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!