Solaris Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG má premiéru na IAA v Hannoveru

15 srpna 2016, 16:21

Polská společnost Solaris Bus &Coach na letošním IAA v Hannoveru představí dvojici nových verzí své nové generace městských autobusů.

Mezinárodní veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru v letošním roce otevře své brány veřejnosti ve dnech od 22. do 29. září a polská společnost Solaris Bus &Coach zde ve světové premiéře představí modely Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG.

Nový Solaris Urbino 12 Hybrid má být výsledkem spolupráce se společností BAE Systems a jeho pohonný systém má využívat přeplňovaného vznětového motoru Cummins ISB4.5E6 o výkonu 155kW (210k) jako generátoru, poskytujícího potřebnou energii elektromotoru, jehož výkon prozatím nebyl zveřejněn.

Druhou premiérou polského výrobce se na IAA stane model Urbino 12 CNG, k jehož pohonu má sloužit motor Cummins ISLG o výkonu 235kW (320k) ve spojení s převodovkou Voith Diwa6. Pohonná jednotka, splňující emisní normu Euro 6, bude spalovat zemní plyn, který bude uložen v nádržích z kompozitních materiálů uložených na střeše vozidla, jejichž objem je 1.875 litrů plynu.

Solaris představuje New Urbino 12 electric a New Urbino 12 LE

Solaris Bus &Coach prozatím bližší informace o technice a vybavení dvojice svých novinek nezmiňuje, ale uvádí, že na jeho stánku v Hannoveru bude vystaven i elektrobus Urbino 12 Electric, který měl premiéru na loňském podzimním veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!