Spojkové sady EATON – novinka na trhu

19 července 2016, 9:21

Společnost EATON Corporation Plc je nadnárodní průmyslová korporace, která byla založena v USA v roce 1911. Společnost se zabývá výrobou v několika odvětvích: elektronika, hydraulika, letectví a automotive. Celosvětově má společnost téměř 100.000 zaměstnanců a v loňském roce dosáhla obratu téměř 21 miliard dolarů.

V odvětví automotive se společnost EATON zabývá mimo jiných výrobou komponentů pro přenos hnací síly od spojek, přes převodovky až po diferenciály. V TRUCK segmentu je vedoucím OE výrobcem spojek v severní Americe a stejnou kvalitou zpracování a inovativním přístupem k designu slibuje spokojenost zákazníků i v Evropě.

Společnost EATON před několika lety rozšířila svou supermoderní továrnu v polském Tczewu, kde se vyrábí díly pro převodovky a kompresory sání, o segment výroby spojkových sad pro Evropské kamiony.

O spojkových sadách Eaton:
Spojkové sady standardně obsahují spojkovou lamelu, přítlačný kotouč a vypínací ložisko, stejně jako sady od konkurenčních výrobců, čímž ale podobnost s konkurenčními sadami končí.

Největší a zároveň nejpodstatnější odlišností je fakt, že spojkové sady EATON neobsahují jedinou repasovanou součástku – všechny komponenty jsou nově vyrobené z kvalitních materiálů a každý díl každé spojkové sady prochází velmi přísnou výstupní kontrolou, aby se snížilo riziko selhání jakéhokoliv komponentu spojkové sady na naprosté minimum. Takto vyrobené sady se na rozdíl od konkurence nevyrábí pouze jako originální díly, ale stejné sady jdou i do aftermarketu. Tímto se nemůže pyšnit žádný konkurenční výrobce.

Součástí továrny je i vývojové a testovací oddělení, které sbírá veškerou zpětnou vazbu od zákazníků a neustále vylepšuje design spojek. Tímto se na spojkách dá najít nespočet patentovaných vylepšení, která zaručují mnohem vyšší životnost a spolehlivost spojkových komponentů. Některá takováto vylepšení mohou na první pohled člověka, zvyklého na spojky konkurence, zaskočit a připadat mu jako závady, ale není tomu tak. Mezi tato vylepšení například patří i řízená axiální a radiální vůle na středovém uchycení spojkové lamely, nebo jeho vyšší vnitřní průměr – zde se ovšem nejedná o chybu, ale o pečlivě promyšlené a přísně otestované prvky napomáhající vyšší životnosti jak spojky, tak i hnací hřídele a celého převodového ústrojí.

Momentálně jsou v sortimentu spojek dostupné spojkové sady pro běžné evropské kamiony s průměrem 430mm, dále i některé spojky s průměrem 395mm (jak s tažnou tak i tlačnou vypínací technologií) a to jak pro manuální tak i pro robotické a automatické převodovky. V nabídce jsou standardně spojkové sady obsahující lamelu s organickým frikčním materiálem, ale pro potřeby vozidel ve velmi drsných pracovních podmínkách jsou k dostání i sady se speciální patentovanou keramickou lamelou, která je navržena tak, aby vydržela i tu nejhorší představitelnou zátěž.

Dvoulamelové spojkové sady, stejně jako spojkové sady s menšími průměry jsou nyní ve vývoji a každým kvartálem se nabídka kvalitních spojkových sad značky EATON rozšiřuje.

Společnost CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. je zástupcem značky EATON pro spojky v ČR a ty nejběžnější položky drží skladem v Olomouci.

Pro jakékoliv dotazy ohledně spojkových sad EATON nebo nabídku kontaktujte prodejní oddělení na www.chladnicek.cz/cz/kontakt .

Dále produkty můžete sledovat na Facebooku: https://www.facebook.com/chladnicekautodily.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!