TATRA bude nově vyrábět v Ázerbájdžánu

3 ledna 2018, 10:49

Automobily TATRA se budou montovat v Ázerbájdžánu. Dohodly se na tom automobilka TATRA TRUCKS a ázerbájdžánský podnik GANJA AUTOMOBILE PLANT. Projekt, který pomohla zprostředkovat Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora, bude zahájen v průběhu roku 2018.

GANJA AUTOMOBILE PLANT je výrobní podnik zaměřený na montáž automobilní techniky sídlící v Ganje, druhém největším městě Ázerbájdžánu

O záměru společné výroby tatrovek v Ázerbájdžánu podepsaly TATRA TRUCKS a GANJA AUTOMOBILE PLANT memorandum na půdě Velvyslanectví Ázerbájdžánské republiky v Praze za přítomnosti velvyslance Ázerbájdžánu v ČR J.E. Farida Shafiyeva a předsedy Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory Davida Snášela.

Česká republika pokrývá z Ázerbájdžánu celých 34 procent své spotřeby ropy. Oproti tomu české firmy se v Ázerbájdžánu podílejí zejména na infrastrukturních projektech.

Petr Rusek, předseda představenstva TATRA TRUCKS, sdělil: „Ázerbájdžán je významný partner České republiky v Kavkazském regionu, kde úspěšně realizuje své projekty řada českých průmyslových firem. Pro Tatru je jedním z důležitých vývozních teritorií. V Ganje se můžou vyrábět Tatry nejen pro ázerbájdžánský trh, ale i pro další středoasijské státy.“ TATRA vyvezla do Ázerbájdžánu již celkem 541 vozidel.

David Snášel, předseda Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory, dodal: „Pro naši komoru se jedná o referenční projekt, kterého si ceníme o to více, že s Ázerbájdžánem propojil slavnou českou značku TATRA představující rodinné stříbro v rámci českého průmyslu. Komora tím prokázala schopnost významně přispět českým i ázerbájdžánským firmám, aby spolu udělaly dobrý byznys.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!