3CSAD převzala flotilu šesti ekologických Scanií

20 prosince 2017, 11:53

Ve čtvrtek, dne 14. prosince 2017 společnost 3CSAD v Paskově převzala flotilu 6 nových autobusů Scania Citywide s pohonem na stlačený zemní plyn, které budou v následujících dnech nasazeny na linkách městské a příměstské dopravy v Havířově a Karviné.

3CSAD převzala flotilu šesti ekologických Scanií s pohonem na stlačený zemní plyn

Z šestice vozů jsou 4 velkokapacitní v prodlouženém patnáctimetrovém provedení, jeden v městské verzi bude nasazen na linkách MHD Havířov, tři prodloužená vozidla ve verzi Suburban pak budou nasazena na příměstských linkách – 2 mezi Havířovem a Ostravou, 1 mezi Karvinou a Ostravou. Krom patnáctimetrových autobusů společnost pořídila i dvojici dvanáctimetrových zcela nízkopodlažních vozů Scania Citywide LF, které budou rovněž zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Havířově.

3CSAD převzala flotilu šesti ekologických Scanií s pohonem na stlačený zemní plyn

3CSAD dvojici autobusů Scania Citywide LE pořídila jako první dopravce v České republice již koncem roku 2016. Letos do flotily přibylo 6 vozidel skandinávského výrobce, a na příští rok plánujeme nákup dalších 11 Scanií, které budou dodány v polovině roku. Všechny samozřejmě s ekologickým pohonem na stlačený zemní plyn.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!