Nový mýtný systém ve Slovinsku od 1. dubna 2018

6 prosince 2017, 12:57

Slovinsko přechází na nový mýtný systém od 1. dubna 2018. Od tohoto data se již poplatky nebudou hradit při projíždění mýtnými branami, ale prostřednictvím nového elektronického mýtného systému DarsGo.

Všechna vozidla s celkovou hmotností vyšší než 3,5 tuny se musí do nového mýtného systému nejdříve zaregistrovat a následně je vybavit palubní jednotkou (OBU).

Naši zákazníci tak mohu učinit již teď prostřednictvím webových stránek DKV. Vyhnou se díky tomu zdržením a dlouhým čekacím lhůtám na dodání mýtných boxů v době spuštění nového systému,“ říká Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české a slovenské pobočky společnosti DKV Euro Service, která má s registrací do mýtných systémů bohaté zkušenosti.

Novou palubní jednotku pro následnou úhradu mýtného lze získat po registraci a úhradě manipulačního poplatku 10 eur a je možné si ji nechat zaslat na jakoukoli adresu v EU nebo si ji vyzvednout na místních servisních stanicích DARS. Žádné další poplatky za pronájem a služby ani záruční vklady nejsou s OBU spojeny. Mýtný box zůstává majetkem provozovatele mýtného systému DARS.

Více informací najdete na stránkách www.dkv-euroservice.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!