TATRA dodala nová vozidla pro údržbu komunikací

16 listopadu 2017, 12:36

Společnost TATRA TRUCKS poprvé vyrobila vozidla TATRA PHOENIX Euro 6 pro údržbu komunikací s nástavbami od renomované německé firmy Schmidt. První vozidla už mají svého zákazníka, další budou následovat.

Automatický sypač typu Stratos III S 80 VEPN je určený pro posyp suchou solí, zvlhčenou solí a inertními materiály

Společnost Údržba a správa komunikací (USK) se sídlem v Mladé Boleslavi převzala minulý týden první dvě univerzální vozidla TATRA PHOENIX Euro 6 pro údržbu komunikací s nástavbou Stratos III od výrobce Schmidt. Nové tatrovky představují první vozy, které jsou vybaveny touto nástavbou od renomované německé firmy, přičemž typ Stratos III je konkrétně určen pro posypové ošetření vozovek. Nové automobily připravila a zákazníkovi dodala firma aSERVIS Slaný, úspěšný autorizovaný dealer vozů TATRA ve středních a severních Čechách, který zákazníkům zajišťuje i servisní a logistické služby.

Ovládání je plně digitální a ve spojení s elektronickou regulací dopravníků sypač dosahuje maximální přesnosti a provozní stálosti parametrů dávky posypu.

Vozidla TATRA PHOENIX Euro 6 s nástavnou Stratos III jsou vybavena krátkou kabinou s klimatizací a nezávislým topením Airtronic D2. Kvůli lepšímu rozložení hmotnosti a vhodnějším vlastnostem v náročných zimních podmínkách zákazník zvolil provedení podvozku 6×6.

K pohonu slouží motory PACCAR MX13 CF EURO 6 s výkonem 340 kW, který je na kola přenášen prostřednictvím manuální převodovky ZF. Provozní hmotnost vozu činí bezmála 11 tun, přičemž užitečné zatížení přesahuje 19 tun. Sypače jsou vybaveny i konektorem a přípravou pro instalaci sklápěcí korby, což rozšiřuje možnosti jejich využití. Hydraulický systém zahrnuje centrální ovládání z kabiny vozidla a je vybaven hydraulickým pístovým čerpadlem s proměnlivým geometrickým objemem a regulací tlaku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!