Nová řada Iveco Daily Blue Power

16 října 2017, 14:02

Společnost IVECO představila novou řadu Daily Blue Power, vozidlo pro městské dopravce, které otevírá cestu k dodávkám bez omezení přístupu do měst. Nová řada předvídá zavádění enviromentálních kritérií a poskytuje ze své podstaty udržitelné řešení založené na technologiích.

Nová řada DAILY BLUE POWER nabízí ekologickou volbu dopravy třemi technologiemi:
Daily Hi-Matic Natural Power: první vozidlo na stlačený zemní plyn s 8stupňovou automatickou převodovkou v segmentu lehkých užitkových vozidel
Daily Euro 6 RDE Ready: první lehké užitkové vozidlo, které je uzpůsobené pro předpisy 2020 RDE (emise v reálném provozu), což ověřila nizozemská organizace pro aplikovaný vědecký výzkum (TNO)
Daily Electric: vozidlo s nulovými emisemi, které umožňuje provoz ve městech s těmi
nejpřísnějšími dopravními omezeními

Daily Hi-Matic Natural Power je první lehké užitkové vozidlo na stlačený zemní plyn s 8stupňovou automatickou převodovkou. Je osazeno 3l motorem F1C, který má výkon 136 koní a nejlepší točivý moment ve své třídě v hodnotě 350 Nm. Jeho motor splňuje požadavky norem Euro 6/D. Oproti 3l naftovému motoru IVECO Euro VI totiž produkuje o 76 % méně pevných částic a o 12 % méně emisí NOx.

Daily Hi-Matic Natural Power navíc disponuje špičkovou palivovou ekonomikou, při reálné jízdě po městě činí úspora paliva ve srovnání s manuální verzí na CNG až 2,5 %. A v porovnání s naftou může pohon na zemní plyn přinést úsporu až 35 %.

Daily Hi-Matic Natural Power je navíc ve srovnání se svým naftovým protějškem extrémně tichá, takže noční provoz na území měst najednou dává větší smysl.

Daily Euro 6 RDE Ready je naftové lehké užitkové vozidlo, které jako první prošlo zkouškami a ověřením splnění požadavků předpisů RDE (emise v reálném provozu) – je tzv. RDE-ready a o 3 roky předběhne náročné environmentální cíle pro rok 2020. O pohon se stará motor ideální velikosti, 2,3l verze IVECO F1A, která se v roce 2016 dočkala kompletní modernizace.

Daily Euro 6 RDE Ready se navíc vyznačuje extrémní palivovou účinností. Díky standardnímu systému Start&Stop a ekopneumatikám Michelin využívá oproti současné verzi v reálných městských podmínkách až o 7 % méně paliva.

Daily Electric je ojedinělé vozidlo, které umožňuje provoz i ve městech s těmi nejpřísnějšími
provozními omezeními. V reálných městských podmínkách má prodloužený dojezd až na 200 km a výkon baterie je optimalizován na všechny povětrnostní podmínky.

Automobil se ve zrychleném režimu nabíjí pouhé 2 hodiny. Účinnost dále zlepšuje jízdní režim Eco-Power a strategie rekuperačního brzdění.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!