Ministr dopravy slavnostně zprovozní dokončenou stavbu silnice I/34

1 srpna 2017, 11:55

Ministr dopravy Dan Ťok v úterý 1. srpna slavnostně zprovozní dokončenou stavbu silnice I/34 vedoucí z Pelhřimova přes Ondřejov do Božejova. Tento úsek odvede tranzitní dopravu z několika obcí, kterými denně projede téměř šest tisíc vozidel.

Místo slavnostního otevření mimoúrovňová křižovatka u Ondřejova

„Skoro pěti a půl kilometrovou stavbu jsme dokončili po necelých dvou a půl letech od zahájení, tak jak jsme chtěli. Sdružení tří firem si akci rozdělilo na tři dílčí úseky a bez problémů silnici postavili. Namísto staré silnice, kde měl v plném provozu kamion problém předjet cyklistu, vzniká nová mezikrajská tepna, která je plnohodnotnou součástí mezinárodního tahu E 551,“ říká k nově otevíranému úseku ministr dopravy Dan Ťok.

Technické údaje:

délka: 5397 m
Mosty na silnici I/34: 8 (+1 mimo I/34)
Mimoúrovňová křížení: 2
Cena: 448 137 894 Kč (bez DPH)
Zhotovitel: Sdružení Božejov (Swietelsky stavební s.r.o., STRABAG a.s., COLAS, a.s.)
Termín výstavby: 04/2015 – 07/2017

Související články

Polsko začne stavět poslední úsek navazující na budoucí dálnici D11
Polsko začne stavět poslední úsek navazující na budoucí dálnici D11

Stavebně náročný poslední úsek rychlostní silnice S3 Bolkow – Lubawka, který naváže na plánovanou dálnici D11, se letos začne stavět. Na společném jednání ve Dvoře Králové nad Labem to potvrdil polský ministr infrastruktury a stavebnictví Andrzej Adamczyk. 

Musí se to opravit. Ministerstvo děkuje za trpělivost.
Musí se to opravit. Ministerstvo děkuje za trpělivost.

Stejně jako předchozí dva roky bude i letos červenec a srpen ve znamení oprav dálnic a silnic I.tříd. Za celý rok se jich opravuje 600 kilometrů, nových úseků dálnic a silnic I. třídy je ve výstavbě 230 kilometrů. Letos a na přelomu příštího roku se navíc začne s výstavbou 152 nových kilometrů státních komunikací.

Dalších 7 miliard poputuje na dopravní projekty
Dalších 7 miliard poputuje na dopravní projekty

Modernizace železnice Praha-Vysočany – Lysá nad Labem, splavnost vltavské vodní cesty nebo budování sítě nabíjecích stanic pro elektromobily. Celkem dalších 16 českých projektů dostalo dnes od Evropské komise zelenou a mohou být spolufinancovány z tzv. Nástroje pro propojení Evropy (CEF – Connecting Europe Facility). 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!