ČSAD Karviná pořídila nové autobusy IVECO URBANWAY CNG

3 ledna 2018, 12:05

Před Vánoci obnovili v Karviné část flotily autobusů, zajišťujících městskou hromadnou dopravu. Flotilu šesti nových plynových autobusů modelu Urbanway od tuzemského výrobce IVECO představili v areálu autobusového nádraží v Karviné.

ČSAD Karviná pořídila 6 nových autobusů typu Iveco Urbanway CNG

Nízkopodlažní autobusy Urbanway jsou speciálně navrženy pro hromadnou dopravu v městských oblastech. Cestující ocení nižší hlučnost, dostatek prostoru v interiéru, informační LCD panely či USB nabíjecí doky pro přenosná zařízení. Samozřejmostí výbavy je pak sklopná plošina pro vozíčkáře či akustický systém hlášení pro slabozraké a nevidomé.

Městská hromadná doprava v Karviné je kompletně zajišťována nízkopodlažními autobusy. Zařazením šestice nových plynových vozidel podíl autobusů s pohonem na CNG v rámci sítě MHD Karviná přesáhl 50 %. Nákupy dalších autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn si ČSAD upevňuje svou pozici CNG leadra, kdy z 1.120 CNG autobusů v České republice provozujeme celkem 190 ks vozidel, což představuje 17% podíl.

Nové ekologické celonízkopodlažní autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn ČSAD Karviná pořídila v rámci dotačního projektu ITI – Pořízení nízkoemisních a bezemisních vozidel pro MHD Karviná a MHD Orlová. Z dotace bude pořízeno celkem 10 autobusů – 7 ks CNG autobusů a 1 bezemisní elektrobus pro MHD Karviná a 2 ks CNG autobusů pro MHD Orlová.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!