Úspěšná sezóna pro závodní tým „tankpool24“ a jejich piloty

15 června 2017, 8:53

Meyle již po čtvrté za sebou podporuje jediný soukromý tým šampionátu FIA European Truck Racing Championship v rámci technické spolupráce a know how. V aktuální sezóně byly vozy obou pilotů, Norberta Kisse a André Kursima, vybaveny mimo jiné MEYLE-ORIGINAL uložením motoru, snímačem otáček a posilovačem spojky.

Norbert Kiss vypráví o své vášni k závodění a svých plánech, které si dal pro rok 2017.
pilot Norbert Kiss

V interview Norbert Kiss vypráví o své vášni k závodění a svých plánech, které si dal pro rok 2017.

Aktuální sezóna FIA European Truck Racing Championship je v plném proudu. Máte oblíbený závodní okruh?
Mám dva oblíbené okruhy – Nürburgring v Německu, což je domácí závod pro tým „tankpool24“ a který díky velkému počtu diváků má nezaměnitelnou a jedinečnou atmosféru. Můj druhý oblíbený závodní okruh je Hungaroring v Maďarsku. Je to můj osobní domácí okruh a díky tomu je to pro mě velmi krásný a výjimečný zážitek. A navíc je tento okruh jedním z nejnáročnějších v celé sérii. Je to skvělý pocit zde závodit a vydat ze sebe to nejlepší..

Již více jak 6 let závodíte. Vzpomenete si na zvlášť zajímavé zážitky ze závodů? Norbert Kiss: Těžká otázka! Vybrat něco je dosti složité. Je samozřejmě vždy dobré, když vše jde přesně podle plánu. Ale je to vždy jiným způsobem hezké. Jsou závody, kde jste od začátku nejrychlejší a necháváte všechny za sebou. Nebo když můžete dohánět ztracené pozice v závodním poli a tím se dostat opět do čela. To je skvělí pocit! Jednoduše předvést skvělou show – to je to co se počítá! Měl jsem již několik závodů, při kterých jsem několikráte předjel své soupeře, to jsou ty nejlepší okamžiky – i když to moji soupeři určitě tak nevidí. To jsou důvody, pro které znovu a znovu usedám za volant.

Jak si máme představit Vaši přípravu na závody? Máte určité rituály  nebo postupy?
Speciální rituály nemám. Vychutnávám si jednoduše momenty a atmosféru před závodem. Člověk by se neměl stresovat – stress není nikdy dobrým pomocníkem. Snažím se trávit čas s mým týmem a mými blízkými. Tak mohu dosáhnout nejlepších výsledků.

Během závodů jsou kamiony vystaveny veliké zátěži. Vzpomenete si na nějakou situaci při závodech, kdy Váš kamion byl extrémně pod zátěží?
Já vždy požaduji po mém trucku a výbavě 100%. A to od prvního okamžiku, kdy zhasne červené světlo na startovním semaforu. Pak musíme dát plný plyn, abychom hráli v první lize. To platí tak dlouho, dokud nejsme dost daleko před závodním polem. A i potom musíme mít 100% nasazení, abychom uhájili pozice.

V této sezóně je před Vámi ještě 28 závodů: jaké cíle jste si předsevzal?
Sezóna 2016 byla pro nás velmi úspěšná! Zároveň jsme se mnoho naučili a přišli jsme na to, na čem ještě musíme zapracovat. Jsem velmi vděčný a pyšný na každého člena „tankpool24“-Racing Team – každý odvedl skvělou práci v našem prvním společném roce působení. Sezóna 2017 je dalším velmi důležitým krokem, který nám umožní abychom bojovali o první 3 místa v šampionátu. To je náš plán pro sezónu 2017. Můžete si být jistí, že využijeme každou šanci, abychom zvítězili!

Související články

„tankpool24“- tým jde opět s MEYLE do závodní sezóny 2017
„tankpool24“- tým jde opět s MEYLE do závodní sezóny 2017

I v sezóně 2017 startují MEYLE AG a závodní tým „tankpool24 Racing Team“ společně ve FIA European Truck Racing Championship, evropský šampionát tahačů. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!