DB Schenker podepsal dohodu o spolupráci se spediční aplikací uShip

30 listopadu 2016, 7:51

DB Schenker zainvestoval do digitální budoucnosti. Exkluzivní kontrakt s americkým internetovým portálem uShip podepsal pro Evropu na pět let. Partnerství, jehož hodnota se odhaduje na desítky milionů euro, má za cíl využít digitální inovaci k ještě rychlejším a efektivnějším přepravám a větší spokojenosti zákazníků.

„Abychom se v inovacích posouvali rychleji, spojujeme se se společnostmi, které přinášejí nadějné digitální obchodní modely,“ říká Markus Sontheimer, globální ředitel IT v DB Schenker. Generální ředitel uShip Matt Chasen pak dodává: „DB Schenker má jasnou vizi, jak mohou nové technologie a inovace vytvářet efektivnější a kvalitnější přepravní síť. Jsme nadšeni, že si vybrali právě naši webovou aplikaci a mobilní platformu, aby je uzpůsobili svým potřebám v pozemní nákladní přepravě.“

zena_ushipPlatforma uShip úspěšně propojuje výrobní a obchodní firmy s dopravci ve více než 19 zemích a přenáší nákladní dopravu do mobilních zařízení – smartphonů a tabletů. DB Schenker ji nejprve využije právě pro pozemní přepravy.  „Jako lídr na trhu pozemních přeprav chceme plně využít potenciál této spolupráce k větší efektivitě a další optimalizaci naší sítě, a ke zvýšení spokojenosti zákazníků i dopravců,“ říká Ewald Kaiser, člen představenstva a generální ředitel pro region Evropy v DB Schenker.

Drive4Schenker

Na začátku příštího roku DB Schenker představí vlastní platformu „Drive4Schenker“, která využije software z uShipu k online propojení řidičů a nákladu a umožní tak svým 31.000 partnerům najít v reálném čase po cestě další dodatečný náklad. Pro zákazníky bude platforma uShip PRO znamenat rychlejší službu, protože možnost přepravy a dostupné kapacity budou v reálném čase viditelné on-line včetně objízdných tras. Výsledkem bude chytré a v každý moment aktuální řízení všech typů evropských pozemních přeprav.

Aplikace bude obsahovat podrobné informace k hodnocení kvality a srovnání dopravců a jejich cen, stejně jako přehled o celém průběhu jednotlivých přepravních zakázek, kdy zákazník bude mít v reálném čase informaci o vyzvednutí, doručení zásilky a v reálném čase také obdrží elektronické potvrzení o dodání (ePOD, eCMR). Projekt „Drive4Schenker“ se nejprve spustí v Německu a postupně se bude zavádět v dalších evropských zemích včetně České republiky.

Spuštění chytré platformy v ČR

Když se na podzim 2015 vedení koncernu DB Schenker rozhodlo pro exkluzivní spolupráci se společností uShip, bylo potvrzeno, že implementace pokročilé verze proběhne mezi prvními právě v České republice. Poté bude tento nástroj pro disponenty pozemních přeprav zaveden na více než 300 pobočkách ve 23 zemích Evropy. DB Schenker bude jediným subjektem v Evropě, který získal licenci u-Ship na příštích 5 let. Držíme tak krok se světem směřujícímu k digitalizaci a je to další příklad Průmyslu 4.0 pro logistiku,“ uvádí Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker v České republice.

uShip je portál, na kterém se potkávají nabídky a poptávky po dopravě. Zákazník může sám navrhnout cenu, svými cenovými nabídkami mezi sebou soutěží i dopravci. Společnost uShip sídlí v Austinu v Texasu a také v Amsterodamu v Nizozemsku. Zaměstnává 180 lidí. Více na www.uShip.com.

Související články

Navýšení námořních exportních sazeb do Asie
Navýšení námořních exportních sazeb do Asie

Firma  DB Schenker upozorňuje své zákazníky na plošné navýšení námořních exportních sazeb do Asie, které bylo rejdařskými společnostmi vyhlášeno bez patřičného předstihu s odvoláním na neudržitelnost zachování kvality poskytovaných služeb.

DB Schenker vyráží kupředu s digitalizací logistických služeb
DB Schenker vyráží kupředu s digitalizací logistických služeb

Specialisté z DB Schenker a odborníci Fraunhoferova institutu pro materiálový tok a logistiku pracují v Enterprise Labu na logistických a digitálních řešeních zítřka.

DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna
DB Schenker otevírá nový moderní terminál v Blučině u Brna

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker otevřel v obci Blučina na Brněnsku další ze svých moderních skladových terminálů. Pobočka je svým strategickým umístěním ideální pro zásobování po České republice, případně ostatních zemí střední Evropy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!